Archives

1

RACIST; I HAVE SAW DISCRIMINATION

amirul imran Sunday, November 7, 2010
SALAM ISLAM

bumm, bamm,, bimm,, bemm.. dalam masa 2 hari ni,, aku selalu je dialunkan dan disajikan dengan petunjukkan bunga api yang berwarna-warni di sekitar apartment ni~ oleh kerana rumah aku ni berada di tingkat 6,, so setiap kali dengar je bunyi letupan bunga api,, aku just perlu jenguk kat tingkap je,, sure dapat tengok dengan jelas.. hehe.. lagipun kat kawasan batu tiga ni ada ramai warga India,, so kemeriahan deepavali tu memang terasa lah sket berbanding di Terengganu yang susah sangat nak jumpa orang India..huhu.. btw,, hari ni aku pergi ke Seremban dengan KTM coz ada benda nak bincang ngan abang sulong aku.. so,, nak dijadikan cerita,, dalam KTM tadi ada 2 pekara yang mengembirakan telah berlaku.. first,, aku rasa gembira apabila melihat seorang remaja India sedang asyik mendengar lagu-lagu Melayu dan yang kedua,, aku juga rasa gembira apabila melihat seorang wanita Cina yang sanggup bangun dari tempat duduknya untuk memberikan kepada seorang wanita India yang mempunyai 2 orang anak,, tetapi wanita India itu menolok pelawaan wanita Cina itu yang seterusnya memberikan tempat duduknya itu kepada seorang wanita Melayu..hmmm.. sedang ketika aku melihat gelagat-gelagat ini,, terlintas di fikiran akan satu sajak yang pernah dibaca dalam majalas TIMES kat library sekolah menengah dulu.. dan Alhamdulillah,, aku akhirnya berjaya menjejaki semula sajak tersebut di internet dengan menggunakan segala kepakaran yang aku ada.. hehehe.. kalau tak silap,, sajak ni pernah menang satu anugerah,, tapi tak pasti lah anugerah ape...
0

BERCUTI DI PULAU LANGKAWI EDISI BAKU

amirul imran Saturday, October 16, 2010 ,
SALAM ISLAM
(sila klik di setiap gambar untuk melihat dengan lebih besar dan jelas)

hmmmm... bermulanya minggu ini,, maka tirai untuk semester baru pun telah mula dibuka.. dengan 9 subjek kesemuanya,, menjadikan hidup aku lebih sibuk berbanding short semester dulu.. tapi,, aku still mampu bersyukur coz jadual kelas tak lah sepadat semester 3 sebelum ini walaupun subjek-subjek kali ini lebih susah.. huhu,, bercakap mengenai subjek-subjek ni,, untuk pengatahuan korang,, ada 2 subjek baru yg perlu aku belajar iaitu mechanics of materials dan juga basis network telecommunication.. hmmm.. stakat ini ok je lah 2 subjek baru tu,, tapi akan datang tak tahu lah macam mana,, kita tengok je nanti k.. lagipun,, susu anmun tak beli lagi,, so semangat nak study tu belum ada dalam diri aku ni.. ke ada yang sudi nak belikan aku susu anmun or calci yum?? hu3

ok lah,, untuk post kali ni,, aku dengan macho dan baiknya ingin berkongsi ngan korang semua akan detik-detik indah aku di pulau langkawi.. hehe.. kalau korang perasan,, aku dah pun tulis post yang mengenai langkawi sebelum ni dalam loghat terengganu,, tapi disebabkan takut ramai yang tak paham,, so aku rasa lebih baik aku tulis skali lagi dalam bahasa baku yang betul agar korang pun rasa akan keseronokan aku bercuti disana selama 3 hari 5 malam.. opsss silap,, 3 hari 2 malam dari 4/10 hingga 6/10/2010 ..
5

KOLEKSI SAJAK KEMERDEKAAN 2010

amirul imran Monday, August 30, 2010
SALAM KEMERDEKAAN

semalam burfday aku,, esok plak burfday malaysia.. kalau emak aku bersabar lagi 2 hari,, mesti aku dah jadi anak merdeka.. best wowww jadi anak merdeka,, dapat duit!!!hehe.. time sekolah menengah dulu,, stiap tahun aku akan sambut burfday kat stadium terengganu coz ada raptai hari kemerdekaan.. time tu lah aku rasa yang semua orang berkumpul untuk meraikan burfday aku walaupun pada hakikatnya mereka semua mempunyai tujuan yang sama iaitu menjalani raptai hari kemerdekaan..hu3.. tapi,, time birthday aku semalam plak,, aku hanya sambut sensorang je kat rumah shah alam ni sambil lukis kek hari jadi atas debu macam cerita harry potter tu coz smua org balik kampung masing-masing..hu3..ok,ok.. kita lupa dulu fasal bufday aku ni coz apa yang lebih penting ialah hari kebesaran negara kita pada hari esok iaitu HARI KEMERDEKAAN 2010 dengan tema 1MALAYSIA MENJANA TRANSFORMASI.. kita sebagai rakyat Malaysia harus sedar bahawa tokoh-tokoh negara dulu bukanlah mudah untuk mendapatkan kemerdakaan Malaysia dari pihak british yang menjajah negara ini.. oleh itu,, kita mesti senantiasa menghargai nikmat kemerdekaan ini agar tidak dinodai lagi oleh pihak luar.. wahhhh... dah macam buat karangan untuk SPM plak aku ni.. he3.. tapi apa yang aku nak cuba smpaikan kat sini ialah,, cuba korang bayangkan yang korang bagi hadiah jam tangan edisi khas (ada 1 je dalam dunia ni) kat makwe korang,, then ntah macam mana,, awek korang tu tak pandai jaga sehinggakan jam tangan tu boleh dapat kat orang lain,, mesti korang akan bengang giler kan?? betul tak?? macm tu lah jugak kalau tokoh-tokoh negara kita dulu,, mesti diaorng akan sakit hati giler kalau melihat generasi sekrang yang tak pandai jaga anugerah kemerdekaan ini... uisshhhh... dah panjang sangat aku berceramah ni... hu3... ok lah,, jom kita pergi ke koleksi sajak hari kemerdekaan 2010..


3

I NEED YOUR HELP!!! BURUNG DAN ISRAEL..

amirul imran Friday, June 4, 2010
SALAM ISLAM...

ok,, tanpa nak melengahkan masa korang untuk membaca blog aku yang akan berjela-jela seumpama roti jala ni,, aku ingin terus direct ke tujuan utama post kali ni ditulis without any simpang rengang mahupun kampung simpang empat lagi..

aku sebenarnya dua minggu lagi ada satu pertandingan debat bahasa jepun,, so aku nak lah tanya korang kot-kot ada hujah-hujah yang bernas.. aku percaya korang semua mempunyai otak yang bergitu geliga seumpama kampung geliga yang mampu memberi hujah-hujah sangat bernas seperti beras cap benas.. hehe.. ok,ok... tajuk debat aku ialah,, ”動物園を廃止するほうが良いです” dan aku berada di pihak sokong... so, macam mana,, dah ada hujah untuk tolong aku?? ape,, tak faham?? opsss,, sory... tunggu jap coz aku translatekan ke bahasa melayu dulu... (berfikir).. ok,, tajuk nya dalam bm ialah,, zoo lebih bagus dihentikan operasinya..

aku harap sangat korang boleh tolong berikan sedikit hujah kenapa kita perlu hentikan operasi zoo... tolong yerk... nampak tak aku tengah berlutut sambil merayu-rayu ni?? hu2... onegai itashimasu.. next,, kita ke post tambahan iaitu BURUNG DAN ISRAEL...

3

エンジニア(ENGINEER) あきらめるのはつまらない!!

amirul imran Sunday, May 16, 2010
SALAM ISLAM
hujung minggu yang terasa lansung seperti hujung minggu... assignment bersepah-sepah... report tu lah,, report ni lah.. hmmm... tapi nak buat macam mana,,, hidup mesti diteruskan.. bak kata jiran aku, "bersusah-suah dahulu,, bersenang-senang kemudian"... so,, nak, tak nak,, aku kena hidup susah dahulu,, demi mencapai hidup yang senang nanti.. Insya-Allah.. owh,, bercakap tentang susah senang ni,, aku teringat lah dekat sensei aku sorang ni.. nak kenal sensei ni?? sila lah click kat sini.. sensei aku ni mengajar bahasa jepun kat fakulti aku,, tapi jangan salah faham,, beliau ni orang melayu sejati.. lawa tau.. he3.. ok,ok... kat blog bliau tadi,,, dia ada post satu gambar yang di ambil dari salah seorang student lama dia... nak tengok gambar tu?? sila lah baca kat bawah ni,, sesuai untuk sesiapa yang kurang motivasi macam aku ni.. sebelum tu,, aku nak ucap terima kasih bebanyak kat Has sensei sebab letak gambar ni kat blog beliau...
16

KOLEKSI SAJAK TERBAIK HARI GURU 2010!!!!

amirul imran Saturday, May 15, 2010
SALAM ISLAM...
hari dah 15 haribulan 5,, so esok jadi 16 haribulan,, hari guru.. hmm... tetiba plak aku teringat kat guru-guru di Sek Keb Tengku Ampuan Mariam n Sek Men Sains Dungun... rindu sangat kat mereka... kalau sebelum ni aku selalu sambut hari guru kat sekolah dengan penuh meriah,, tapi bila start je masuk universiti tahun lepas,, aku dah tak sambut dengan penuh memori lagi.. lebih-lebih lagi skarang ni aku belajar ngan orang jepun,, lagi lah tak merasa erti hari guru yang sebenar coz diaorang tak ada sambutan kat negara matahari terbit sana... huhu... n one more thing,, bila masuk je 16 haribulan,, aku mesti teringat kat abang aku n best friend aku... tahu kenapa?? coz 16 haribulan ialah hari ulang tahun kelahiran mereka.. so,, aku nak amek kesempatan untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada Awathif Yusoff n Muhammad Saidi Azman.. semoga panjang umur dan murah rezeki... opsss.. dah terlari dari tajuk asal plak... ok,ok.. aku, Mohd Amirul Imran bin Azman,, bakal perdana menteri ke 7, ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua guru-guru diluar sana terutamanya guru-guru SEK KEB TENGKU AMPUAN MARIAM DAN SEK MEN SAINS DUNGUN DAN JAD...(khas untuk mentor aku, Teacher Faridah).. hmm.. terima lah koleksi sajak yang ku tujukan khas untuk para guru!!!
6

INI LAMAN WEB VIDEO LUCAH JEPUN DAN MELAYU???

amirul imran Saturday, April 10, 2010



BERPINDAH KE LAMAN WEB BARU.. click HERE

selamat datang ke blog 'video lucah jepun dan melayu ini' meskipun aku sebenarnya terkejut beruk apabila dapat tahu yg ramai orang jumpa blog aku kat engine google or etc dengan keyword "movie lucah jepun" or "movie xxx english".. mmm.. memang ini laman web video lucah jepun and melayu pun,,, tetapi,, hanya follower je boleh tengok video ni... so,, anda kena lah cepat-cepat jadi follower blog ini dulu.. hehe..but wait,, aku just nak cakap sesuatu ke korang semua,,, bahawa dimaklumkan bahawa blog ini merupakan blog umum dan bukan nya tempat melepaskan nafsu keji itu.. however,, kalau korang nak juga tengok video,, sila lah pergi ke geleri video yang syok giler babi ini. (click for movie) semoga menikmatinya...

 
Copyright 2010 . .