Archives

3

エンジニア(ENGINEER) あきらめるのはつまらない!!

amirul imran Sunday, May 16, 2010
SALAM ISLAM
hujung minggu yang terasa lansung seperti hujung minggu... assignment bersepah-sepah... report tu lah,, report ni lah.. hmmm... tapi nak buat macam mana,,, hidup mesti diteruskan.. bak kata jiran aku, "bersusah-suah dahulu,, bersenang-senang kemudian"... so,, nak, tak nak,, aku kena hidup susah dahulu,, demi mencapai hidup yang senang nanti.. Insya-Allah.. owh,, bercakap tentang susah senang ni,, aku teringat lah dekat sensei aku sorang ni.. nak kenal sensei ni?? sila lah click kat sini.. sensei aku ni mengajar bahasa jepun kat fakulti aku,, tapi jangan salah faham,, beliau ni orang melayu sejati.. lawa tau.. he3.. ok,ok... kat blog bliau tadi,,, dia ada post satu gambar yang di ambil dari salah seorang student lama dia... nak tengok gambar tu?? sila lah baca kat bawah ni,, sesuai untuk sesiapa yang kurang motivasi macam aku ni.. sebelum tu,, aku nak ucap terima kasih bebanyak kat Has sensei sebab letak gambar ni kat blog beliau...
16

KOLEKSI SAJAK TERBAIK HARI GURU 2010!!!!

amirul imran Saturday, May 15, 2010
SALAM ISLAM...
hari dah 15 haribulan 5,, so esok jadi 16 haribulan,, hari guru.. hmm... tetiba plak aku teringat kat guru-guru di Sek Keb Tengku Ampuan Mariam n Sek Men Sains Dungun... rindu sangat kat mereka... kalau sebelum ni aku selalu sambut hari guru kat sekolah dengan penuh meriah,, tapi bila start je masuk universiti tahun lepas,, aku dah tak sambut dengan penuh memori lagi.. lebih-lebih lagi skarang ni aku belajar ngan orang jepun,, lagi lah tak merasa erti hari guru yang sebenar coz diaorang tak ada sambutan kat negara matahari terbit sana... huhu... n one more thing,, bila masuk je 16 haribulan,, aku mesti teringat kat abang aku n best friend aku... tahu kenapa?? coz 16 haribulan ialah hari ulang tahun kelahiran mereka.. so,, aku nak amek kesempatan untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada Awathif Yusoff n Muhammad Saidi Azman.. semoga panjang umur dan murah rezeki... opsss.. dah terlari dari tajuk asal plak... ok,ok.. aku, Mohd Amirul Imran bin Azman,, bakal perdana menteri ke 7, ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua guru-guru diluar sana terutamanya guru-guru SEK KEB TENGKU AMPUAN MARIAM DAN SEK MEN SAINS DUNGUN DAN JAD...(khas untuk mentor aku, Teacher Faridah).. hmm.. terima lah koleksi sajak yang ku tujukan khas untuk para guru!!!
 
Copyright 2010 . .