You Are Reading

3

エンジニア(ENGINEER) あきらめるのはつまらない!!

amirul imran Sunday, May 16, 2010
SALAM ISLAM
hujung minggu yang terasa lansung seperti hujung minggu... assignment bersepah-sepah... report tu lah,, report ni lah.. hmmm... tapi nak buat macam mana,,, hidup mesti diteruskan.. bak kata jiran aku, "bersusah-suah dahulu,, bersenang-senang kemudian"... so,, nak, tak nak,, aku kena hidup susah dahulu,, demi mencapai hidup yang senang nanti.. Insya-Allah.. owh,, bercakap tentang susah senang ni,, aku teringat lah dekat sensei aku sorang ni.. nak kenal sensei ni?? sila lah click kat sini.. sensei aku ni mengajar bahasa jepun kat fakulti aku,, tapi jangan salah faham,, beliau ni orang melayu sejati.. lawa tau.. he3.. ok,ok... kat blog bliau tadi,,, dia ada post satu gambar yang di ambil dari salah seorang student lama dia... nak tengok gambar tu?? sila lah baca kat bawah ni,, sesuai untuk sesiapa yang kurang motivasi macam aku ni.. sebelum tu,, aku nak ucap terima kasih bebanyak kat Has sensei sebab letak gambar ni kat blog beliau...

hehehe... faham tak???? tak pe,, biar aku tolong translit kan...
akirameru no ha tsumaranai
dekinai to kimeru no ha monotarinai
souzou wo koeru mono wo tsukuritai
watashitachi ha yume wo yume no mama ni shinai
dare mo mita koto ga nai
gijutsu no saki wo mezashite
kouseinouka wo kyokugen made tsukitsumeru
enginia no yume ni owari ha nai
dah faham?? ape??!! tak faham lagi.. hmmm,, sila baca yang bawah ni lak...
putus asa adalah membosankan
menentukan sesuatu yang tidak boleh buat adalah satu ketidak puashatian
ingin mencipta sesuatu yang lebih dari imiginasi/idea
kami tak nak jadikan mimpi hanya mimpi semata-mata
sesiapa pun tak pernah tengok
aim to the top of technology..
probe into the ultimate high performance
impian untuk menjadi engineer tak akan tamat!!!
ok,, dah faham??? kalau tak faham,, tak tahu ah nak guna bahasa ape lagi dah.. he3.. aku after baca ayat-ayat ni,, terus rasa bersemangat.. yosh, gambarou!!! hmm.. teringat plak kat pasukan malaysia punya badminton..hu2.. dah kalah...aku harap sangat indon menang,, tak lah sombong sangat china tu.. (sakit hati tengok lin dan buat aksi robot after menang ngan chow wei.. opsss,, terlebih sudah... ok,, kepada semua bakal engineer kat luar sana tu,, sama-sama lah kita amek peransang (bukan pil perangsang, k!!!) dari ayat-ayat dia atas tu... btw,, ayat yang paling aku suka ialah,, "kami tak nak jadikan mimpi hanya mimpi semata-mata!!" tu.. korang plak???

NOTA KAKI

HARI NI DAH 16/5/2010,, SO IMRAN NAK UCAP SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU-GURU DI LUAR SANA!!! SEMOGA SEGALA ILMU YANG DICURAHKAN OLEH MU,, MENDAPAT BERKAT DARI ILAHI.. (ESP TO HAS SENSEI AND MENTOR AKU, TEACHER FARIDAH)
DAN KEPADA ABANG AKU,, MUHAMMAD SAIDI BIN AZMAN,, HAPPY BIRTHDAY DI UCAPKAN,, SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI.. HARAP BUSINESS ABANG SEMAKIN BERTAMBAH MAJU!!!
KEPADA KAWAN BAIK AKU LAK,, AWATHIF BINTI YUSOFF,, SELAMAT HARI LAHIR,, SEMOGA PANJANG UMUR DAN CERIA SELALU!!!!

3 kata-kata manis:

amar haziq said...

salam ziarah..


jenguk2 lah blog saya k
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

イムラン (IMRAN the fraxie) said...

ok3... nanti saya jenguk... btw,, tq for coming..

Has said...

wow, siap dengan translation! well done imran. ini baru betul..guru ajar 1, murid jadikan 3 :) oh ye, ini ke video yg imran kata tu..mimashita yo :)

 
Copyright 2010 . .