Archives

0

2:216

amirul imran Saturday, July 30, 2011
AS-SALAM
hari ini kita mungkin bergelak ketawa,, menyatakan diri ini sedang bergembira sehingga terlupa yang dunia ini bukanlah dimiliki oleh kita sahaja tetapi juga bersama mereka yang mendengar suara tawa kita..

ingatlah,, hidup ini umpama roda.. ada saat kita di atas,, dan ada saat juga kita di bawah bersama tanah.. namun kita sering terlupa,, pada waktu kita di atas,, kita bongkak untuk memandang mereka yang di bawah.. tanah yang hinggap di badan mereka terasa bergitu jijik sekali sehingga pelbagai kata-kata yang menyakitkan hati dihembur bertubi-tubi.. 

apabila roda mula berputar,, diri akan mula sedar.. hidup tetiba menjadi gelisah,, seolah-olah dunia sudah tidak ada arah.. pada saat itu lah,, tangan mula melambai-lambai ke atas... mengharapkan mereka untuk memandang ke bawah sedangkan kita pernah melupakan mereka sewaktu mereka di tempat kita,, kita di tempat mereka... 
2

I CAN'T BE LIKE THEM

amirul imran Saturday, July 23, 2011
AS-SALAM
Alhamdulillah,, dengan rezeki yg ALLAH bagi,, aku masih dapat mengekalkan rekod bersih aku untuk result kali ini iaitu rekod tanpa kena repeat paper.. huhu.. bukan itu sahaja,, buat pertama kalinya juga batch aku tak ada yang kena repeat paper..dengan erti kata lain,, semua lulus dengan jayanya kecuali seorang... hmmmm... tak nak ah cakap pasal benda ni,,, buat sedih je~

btw,, selasa nanti aku ada interview lagi sekali pasal first choice university aku kat Jepun nanti... so harap-harap lah dapat university yang aku impi-impikan tu.. hohoho...

ok,ok.. back to the main topic,, aku sebenarnya nak cerita sket pasal seseorang yang aku admire giler-giler dan aku rasa aku tak mampu jadi seperti mereka iaitu ibu dan bapa ku...
 
Copyright 2010 . .