You Are Reading

2

I CAN'T BE LIKE THEM

amirul imran Saturday, July 23, 2011
AS-SALAM
Alhamdulillah,, dengan rezeki yg ALLAH bagi,, aku masih dapat mengekalkan rekod bersih aku untuk result kali ini iaitu rekod tanpa kena repeat paper.. huhu.. bukan itu sahaja,, buat pertama kalinya juga batch aku tak ada yang kena repeat paper..dengan erti kata lain,, semua lulus dengan jayanya kecuali seorang... hmmmm... tak nak ah cakap pasal benda ni,,, buat sedih je~

btw,, selasa nanti aku ada interview lagi sekali pasal first choice university aku kat Jepun nanti... so harap-harap lah dapat university yang aku impi-impikan tu.. hohoho...

ok,ok.. back to the main topic,, aku sebenarnya nak cerita sket pasal seseorang yang aku admire giler-giler dan aku rasa aku tak mampu jadi seperti mereka iaitu ibu dan bapa ku...

mcm yang aku beritau sebelum ni,, aku ada sorang adik yang agak istimewa dimana dia sekrang ni ngah belajar kat sekolah khas.. huhu... kalau aku cakap kat post sebelum ni (click here) yang kitaorg satu keluarga mampu bersabar dan menahan penat lelah walaupun terpaksa ajar adik aku ni benda-benda yang sama beratus-ratus kali,, tapi rupa-rupanya aku silap.... 

aku kini sedar yang aku ni bukan lah jenis penyabar.. huhuhu.. walaupun adik aku tnya benda simple je,, tapi aku still tak dapat nak jawab dengan tenang.. aku mesti jawab dalam keadaan yang sedikit geram or sedikit tertekan.. teruk-teruk... tapi,, aku memang respet giler mak ngan ayah aku... diorang mampu jawab dengan sabar dan tenang.. walaupun benda sama je adik aku tanya,, diaorg tetap jawab dengan panjang lebar meskipun berulang-ulang kali.. hhhuhuh...

itulah mak ngan ayah kita.. diaorg sentiasa mengharap kan yang terbaik untuk kita.. so,, dengar lah cakap diaorg selalu kerna apa jua yang diperkatakan oleh mereka,, adalah sebenarnya yang terbaik untuk kita.. mereka yang melahirkan kita,, so sememangnya mereka tahu segala-galanya pasal kita... 

btw,, teringat aku kat iklan ni~

2 kata-kata manis:

Nur Areefah said...

all the best for iv! ;)

itulah pengorbanan ibu bapa. nanti dah jadi ibu bapa mungkin naluri sebagai ibu bapa tu akan lebih terserlah, inshaAllah ^_^

latest entry : blogger.com mobile template

Muz said...

Slm perkenalan.hehe
yokatta na!
Let's love our parents.

 
Copyright 2010 . .