Archives

2

JAPAN : HANAMI~

amirul imran Sunday, April 22, 2012 ,
AS-SALAM

fuhhhhh... letih,, memang letih.. semalam,, seharian aku pergi ke DisneySEA...dari pukul 7.30 pagi,, sampai lah pukul 9 malam baru balik... nasib baiklah minggu ni tak de assignment pape pun... btw,, pergi DisneySEA memang best!!! tapi aku akan simpan story ni dulu coz kali ni aku nak cerita pasal aktiviti aku pada 2 minggu lepas...

hmm.. 2 minggu lepas,, or secara tepatnya,, pada 8 haribulan 4 yang lepas,, aku dan juga beberape teman satu universiti,, telah ber'hanami' di Ueno Park... kepada yang tak tahu hanami tu ape,,, biar aku terangkan secara ringkas... hanami kalau ditulis dalam kanji (tulisan jepun), ianya akan berbentuk macam ini → 花見. ok,, hana (花)tu maksudnya bunga,, then mi (見) tu plak maksudnya lihat.. so,, kalau digabungkan,, maksudnya akan berbunyi "lihat bunga"... so,, persoalan seterusnya,, "bunga apa yang kami tengok?".. jawapannya ialah,, bunga SAKURA!!!!

0

JAPAN : RUMAHKU!!

amirul imran Friday, April 20, 2012 ,
AS-SALAM

semalam,,after kelas,,aku terus gerak pergi umah kawan aku yang belajar di Keio University... huhu... kalau korang nak tahu,, keio university ni adalah top 10 kat dunia... hebat bukan?? hekhek.. btw,, semalam,, after lunch ngan kawan aku tu,, dia bawaklah aku pusing-pusing dalam kawasan universiti dia tu..



2

JAPAN : NATIONAL MUSEUM OF NATURE AND SCIENCE

amirul imran Wednesday, April 18, 2012 ,
AS-SALAM
国立科学博物館
semalam ingatkan nak update blog pasal lawatan sambil belajar dan bergambar ke national museum of nature and science kat tokyo,, tapi disebabkan semalam aku terlampau letih,, balik je dari sekolah,, aku terus tidur.. huhu.. gomen ne (maaf yerk)...

btw,, gambar kat atas tu adalah gambar aku dan rakan-rakan yang lain di musium tersebut... kalau nak tengok  lagi besar,, tekan je kat gambar tu... lebih-lebih lagi kalau korang tekan kat kawan aku yang paling kiri tu,, mesti tak muat screen laptop korang.. ho3x... owh yerk,, lupa nak cakap,, lawatan ni diakan pada 28hb Mac 2012... so,, mcm biasa.. aku bagi gambar je lah untuk korang tengok... aku cakap banyak pun,, tak de guna gak... 

si hayai dan juga si pengiring kami..

0

JAPAN : MINGGU PERTAMA DI HACHIOJI SEMINAR HOUSE

amirul imran Monday, April 16, 2012 ,
AS-SALAM
keluarga, saudara mara.... di rumah nenek~
setelah lama menanti,, akhirnya masuk juga internet kat rumah aku ni~~ so,, mitak maaflah sesangat sebab lama tak update blog ni.. dah penuh sawang labah-labah kat sini.. hmmm

btw,, Alhamdulillah,, dengan izin ALLAH,, aku telah selamat sampai ke negara Jepun ni pada 25hb Mac yang lalu... hmmm. dulu,, sebelum aku sampai,, aku ada ah tanya kawan jepun aku sorang ni samada sejuk tak kat Jepun... and diaorg jawab,, tak sejuk sangat coz musim sejuk dah nak habis... tapi,, perghhhh.... biler aku sampai sini,,, terus naik menggigil seluruh badan aku.. kalau time waktu pagi,, kat mulut ni boleh keluarkan asap mcm budak-budak hisap rokok... mana tak nya,, suhu pada waktu tu lebih kurang 5 darjah celcius.. dah macam duduk dalam peti ais... tapi,, nasib baiklah dah bawak baju tebal siap-siap,, boleh lah defend badan ni dari kesejukan melampau tu....
 
Copyright 2010 . .