Archives

0

ZIKIR

amirul imran Saturday, May 26, 2012 ,
AS-SALAM

hmmmm... post kali ni pendek je... iaitu pasal zikir.. aku ada jumpe satu kata-kata yang best pasal zikir ni,, jadinya aku nak kongsi lah ngan korang.. tapi sebelum tu,,, korang kena tengok video kat bawah ni dulu untuk korang memahami dengan lebih mendalam akan kata-kata yang akan aku kongsikan nanti...


dah tengok?? betul-betul dah tengok?? tak tipu?? ok lah,, aku percaya.. so,, kata-kata yang aku jumpa tu berbunyi nya macam ni;

"Dhikr (rememberance of ALLAH) is to the heart as water is to a fish; see what happens to a fish when it is taken out of water"

fikir-fikirkan lah~ INSYA-ALLAH
1

JAPAN : KAMOGAWA SEAWORLD

amirul imran Saturday, May 19, 2012 ,
AS-SALAM

ok,,, sebelum aku bercerita tentang kamogawa seaworld ni,,, mcm biasa aku akan bercerita pasal kehidupan aku dulu.. so,, sabar yerk...  he3x...

oleh kerana aku ni seorang yang mementingkan kekemasan (tetttt.. itu adalah bohong semata-mata),, so,, aku telah membuat keputusan untuk memotong rambut aku yang sedikit panjang ni.. meskipun ramai antara rakan-rakan muda ku yang lain berpendapat,, "hidup di luar negara adalah satu peluang untuk simpan rambut panjang!!!",, tapi bagi aku,, rambut panjang itu akan menyerabutkan lagi hidup aku yang dah pun sedikit serabut ini.. hmmm.. kalau kat malaysia,, aku lebih prefer pergi gunting rambut di kedai yang ada tampal gambar-gambar model rambut di dinding... so,, kalau si gunting rambut tu tanya aku nak gunting rambut style mcam mana,, aku just guna jari telunjuk aku smbil berkata,, "saya nak style mcm model gambar no 5.".. senang dan mudah bukan?? so,, nak jadikan cerita,, kat rumah aku di ichikawa ni,, ada dalam lebih 5 buah kedai gunting rambut,, tapi malangnya,, semua tak de gambar kat dinding... aku pasrah.. kali ni terpaksa lah aku cerita sendiri kat tukang gunting tu aku nak style mcm mana.. hmmm.. kan bagus kalau kat Malaysia,, tak perlu lah aku nak susah-susah guna suara aku.. hmmm.. redha dan pasrah.. ok part klimaks dalam story aku ni ialah pasal charge gunting rambut... korang semua tahu aku kena brape ringgit (after tukar dari matawang jepun)??... RM138 bebbbb!!!!!! perghhhh... 

huhu... ok,, dah-dah.. jom kita baca post untuk kali ini iaitu KAMOGAWA SEAWORLD... yeahhhh!!!! 

0

JAPAN : DISNEY-SEA!!!

amirul imran Friday, May 11, 2012 ,
AS-SALAM

hohoho... dah lama aku tak update blog ni.. hmmm,, jujur,, aku ingatkan nak stop ber'blog'ing ni,, tapi ntah kenapa,, rasa nak kongsi something tu tetap kuat.. so,, kali ni nak cerita pasal aktiviti aku pada kira-kira sebulan yang lepas...

so nak dijadikan cerita,, kitaorang budak SIT dan juga beberapa kawan yang lain, telah mengisi masa hujung minggi dengan berseronok di Disney-SEA... ok,, biar aku cerita serba sedikit pasal Disney-SEA ni dulu.. hmmm.. biasa orang akan kenal Disney-LAND je,, tapi sebenarnya ada lagi satu theme park iaitu Disney-SEA. kalau ikut cakap orang, LAND lebih kepada budak-budak,, manakala yang SEA plak lebih kepada orang dewasa macam aku.. hoho.. tapi, tapi,, aku tak tahu lah benda tu betul ke tak,, coz aku tak masuk lagi Disney-LAND tu.. btw,, kedua-dua theme park ni terletak di daerah Chiba,, then,, train station yang paling dekat ialah Maihama.. 

ok,, tiket masuk ke Disney-SEA ialah 6200 Yen,, or kira-kira 240 ringgit malaysia.. hmmm.. mahal kan?? tapi,, kalau pergi hari minggu,, student boleh dapat murah sket... btw,, tiket ni adalah untuk satu hari.. so,, korang boleh keluar masuk ikut suka je dalam masa sehari tu... 
 
Copyright 2010 . .