You Are Reading

2

MOVIE REVIEW : THE AMAZING SPIDER-MAN

amirul imran Sunday, July 1, 2012
AS-SALAM

ok~ semalam aku tengok movie kat machida... aku rasa movie spider-man ni tak keluar lagi kot kat Malaysia,, tapi kat jepun,, minggu lepas dah start tayang...

so,, tak nak cakap panjang-panjang,, jom baca synopsis movie ni~


ceritanya bermula dengan si hero iaitu Peter Parker telah ditinggalkan oleh ibu bapanya di rumah pak cik dan mak ciknya tanpa sebarang sebab... then,, setelah peter parker ni besar,, dia terjumpa satu beg milik ayahnya yang tersimpan didalam nya satu fail sulit milik syarikat tempat ayahnya berkerja.. didalam beg tersebut juga terdapat sekeping gambar ayahnya bersama-sama dengan kawan sejawatnya iaitu Dr. Curt Connors.. pada hari berikutnya,, si hero telah membuat keputusan untuk pergi ke syarikat ayahnya dulu dalam mencari sebab disebalik kehilangan ibu bapanya sehingga sekarang... 

tu je lah synopsis yang boleh aku bagi.. btw,, movie The Amazing Spider-man ni,, bagi aku,, memang tidak ada kaitan lansung dengan movie-movie Spider-man yang sebelum ni... movie terbaru ni,, seolah-olah permulaan baru untuk siri movie spiderman yang akan datang... hmmmm.. kalau dalam movie spiderman yang first dulu,, si hero jadi spider-man setelah disengat oleh seekor labah-labah di sebuah muzium... tapi kali ni,, lain plak ceritanya.. hmmmmm..

bagi aku,, movie ni tak best sangat.. action dia pun tak mantop... just biasa-biasa je... so,, aku nak bagi rating;;

SKOR = 6.5/10

haha... itu skor yang aku bagi,, so,, kalau korang nak tengok international punya rating plak,, sila tengok di bawah ini~~

 SKOR = 7.7/10

SKOR (WEB) = 7.8/10
SKOR (AUDIENCE) = 9.1/10

 SKOR = 7.3/10

sebagai penutup,, aku copy paste kan 2 comment pasal movie ni;

GOOD COMMENT

The Amazing Spider-man is just that. It's a legitimate epic wrapped up in the of one mixed up young man.  by, Bill Gibron, PopMatters

BAD COMMENT

A messy collection of ideas. by, Nick Nunziata, CHUD

2 kata-kata manis:

Has said...

oh Jepun tayang dulu! kami looking forward nak tgk 3D.

イムラン (IMRAN the fraxie) said...

@has sensei...

yup,, jepun tayang dari minggu lepas lagi.. terkejut gak,, coz biasanya malaysia akan keluar dulu movienya,, tapi utk spiderman ni,, gyaku plak.. hoho.. tengok 3D best~~ saya pun tengok 3D smlm~~

 
Copyright 2010 . .