Archives

5

JAPAN : INTRODUCING MY UNIVERSITY

amirul imran Wednesday, September 26, 2012
AS-SALAM

tup tap tup tap (aku pun tak tahu bunyi ape ni..haha),,, semester musim luruh dah pun bermula.... yoshhhh.. tinggal lagi 3 semester untuk aku genggam segulung ijazah.. ishhhhh,, tak sabar seyhhhh... hehe.. untuk semester kali ni,, aku daftar 6 subjek... 

1. applied mechanical engineering experiment
 2. design engineering
3. heat transfer study
4. project-based learning
5. research paper writing
6. electronic engineering

hmmm.. moga-moga semester kali ini aku dapat lah baiki pointer aku yang teramat rendah pada semester lepas.. fuhhh fuhhh (hembus doa seluruh bilik).. aminn..

opsss.... untuk post kali ni,, aku nak perkenalkan kepada korang semua akan university aku yang terchenta lagi dikasihi iaitu SHIBAURA INSTITUTE OF TECHNOLOGY.... korang yang tinggal di luar jepun,, mesti tak pernah dengar atau sememangnya tak nak amek tahu pasal university aku ni kan... hahaha... aku mengaku yang university aku ni tak lah se'famous' harvard university or tokyo university... aku terima kenyataan tu dengan hati yang terbuka seluas jendela rumah pak mat.. hmmm.. tapi kan,, tapi kan,, setiap kali orang jepun tanya,, aku belajar di mana,, dan aku jawab "engineering department SHIBAURA INSTITUTE OF TECHNOLOGY",, mesti dari mulut diaorang akan serta-merta keluar perkataan "yuushuu da ne (hebat nya)"... haha.. dah, dah,, nanti terlebih bangga plak... 

so macam biasa,, korang tengoklah gambar-gambar pemandangan di sekitar university aku ni yerk.. 
6

TALKING FISH

amirul imran Thursday, September 13, 2012
AS-SALAM

tadi aku ada baca blog sorang sensei aku,, kali ni beliau post pasal 2 video yang hangat di laman sensawang labah-labah iaitu Oppa Gangnam Style dan juga Sore Eyes 5 days of MC... aku suka tengok Sore Eyes tu sebab lawak tahap dewa,, tapi yang Gangnam Style tu,,, aku tengok sekali je,, then tak tengok dah sebab mungkin tak kena ngan jiwa aku.. hahaha.. btw,, untuk korang yang tengok lagi kedua-dua video hangit ni,, boleh lah singgah sebentar di blog sensei aku ni yerk...  blog   nya penuh ngan review buku yang beliau baca,, so sesapa yang suka membaca mcm sensei aku ni,, do visit her blog k... ini link nya ---> http://goendama.blogspot.jp/

 
Copyright 2010 . .