You Are Reading

5

JAPAN : INTRODUCING MY UNIVERSITY

amirul imran Wednesday, September 26, 2012
AS-SALAM

tup tap tup tap (aku pun tak tahu bunyi ape ni..haha),,, semester musim luruh dah pun bermula.... yoshhhh.. tinggal lagi 3 semester untuk aku genggam segulung ijazah.. ishhhhh,, tak sabar seyhhhh... hehe.. untuk semester kali ni,, aku daftar 6 subjek... 

1. applied mechanical engineering experiment
 2. design engineering
3. heat transfer study
4. project-based learning
5. research paper writing
6. electronic engineering

hmmm.. moga-moga semester kali ini aku dapat lah baiki pointer aku yang teramat rendah pada semester lepas.. fuhhh fuhhh (hembus doa seluruh bilik).. aminn..

opsss.... untuk post kali ni,, aku nak perkenalkan kepada korang semua akan university aku yang terchenta lagi dikasihi iaitu SHIBAURA INSTITUTE OF TECHNOLOGY.... korang yang tinggal di luar jepun,, mesti tak pernah dengar atau sememangnya tak nak amek tahu pasal university aku ni kan... hahaha... aku mengaku yang university aku ni tak lah se'famous' harvard university or tokyo university... aku terima kenyataan tu dengan hati yang terbuka seluas jendela rumah pak mat.. hmmm.. tapi kan,, tapi kan,, setiap kali orang jepun tanya,, aku belajar di mana,, dan aku jawab "engineering department SHIBAURA INSTITUTE OF TECHNOLOGY",, mesti dari mulut diaorang akan serta-merta keluar perkataan "yuushuu da ne (hebat nya)"... haha.. dah, dah,, nanti terlebih bangga plak... 

so macam biasa,, korang tengoklah gambar-gambar pemandangan di sekitar university aku ni yerk.. 


escalator
aku dengar setakat ni,, sekolah aku je yang ada escalator.. betul kah??? wahhh,, bangga gilerr... ishhh,, kena buat status kat facebook nieh,, supaya semua orang tahu... hahaha


ala-ala shopping mall.. hahaha



research center
 bangunan dan tangga tu lah yang selalu orang guna dalam filem... untuk semester lepas saje,, ada 3 drama dan filem yang guna kawasan ni... kawan aku cakap,, diaorang guna bangunan tu seolah-olah sebagai sebuah hospital (hospital?? hahaha... keji giler...) dan tangga tu sebagai platform untuk bas.... hmmmm

kawasan belakang sekolah
 tak silap aku,, dulu kawasan ini adalah kawasan laut... tapi dia tambak and buat satu kawasan baru kat sini...


roof top
 tempat budak-budak sekolah aku lepak, makan dan hisap rokok... kawasan ni sejuk sket.. angin bertiup sepoi-sepoi bahasa jepun..








computer lab

my class


mesti korang pelik coz aku tetiba letak gambar air-cond controller ni kan... hahaha.. aku sebenarnya ada satu cerita yang nak kongsi ngan korang pasal 2 benda ni.. hehe..  ok,, yang sebelah kiri tu adalah attendance register,, and yang sebelah kanan plak,, of course lah air-cond controller... so, nak dijadikan cerita,,, semua student dikehendaki untuk touch kan student card di attendance register tu sebelum masuk kelas... hahaha,, aku yang ntah macam mana boleh mamai,, kenkadang tersilap touch student card aku tu kat air-cond controller.... hahaha.. memang memalukan.. banyak kali gak berlaku... hmmmm.. pelik benor aku ni....

ok lah,, tu je yang aku nak cerita pasal sekolah aku... kalau ada terlebih riak,, terkurang sopan,, harap maaf lah yerk......

as-salam

5 kata-kata manis:

Has said...

Haha. Tp kirei ne. Mesti duit renovation hasil dari pendapatan pensyarah jad dan yuran pelajar jad ni. Hehe.

Has said...
This comment has been removed by the author.
イムラン (IMRAN the fraxie) said...

@has sensei..

haha.. kamoushirenai ne~~ hehe... btw,, sekolah ni terlebih kaya kot... ada satu kerusi tu,,, harga dia dalam 40 ribu ringgit.. hahaha... nanti sya tunjuk gmbar kerusi tu...

Anonymous said...

This is really interesting, Үou are а νery skilled bloggeг.
I have joіnеd your rss feed anԁ look forwаrd tο seеkіng more of your
great post. Αlso, I hаνe shared your
web sіte in my sοcial netwоrks!
Feel free to visit my site click here

Anonymous said...

Pretty nice post. I just ѕtumbled uρon your blog аnd
ωished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be
subscrіbing to уour fеed аnd I hoρе уou wгite again ѵeгу soon!
Also see my website - Same Day Loans

 
Copyright 2010 . .