Archives

4

JAPAN : AUTUMN LEAVES IN RIKUGIEN

amirul imran Wednesday, November 28, 2012 ,
AS-SALAM

khamis lepas, aku ada appointment dengan doktor kat central hospital... sepatutnya aku ada buat CT-scan, tapi disebabkan hari tu alat penuh, maka al-kisahnya aku kena datang lagi khamis ni iaitu esok.... 

nak dijadikan cerita,, disebabkan aku balik awal dari hospital, maka aku buat lah keputusan untuk ber'kouyou' sementara masih sempat... ok,, apa itu kouyou, murid-murid?? kouyou itu maksudnya autumn leaves... hahaha.. aku tak pandai pun bahasa jepun sebenarnya,, ni semua jasa GOOGLE TRANSLATE... dulu aku ingatkan maksudnya daun gugur, tapi rupa-rupanya salah... dush, dush, dush.. malu diri sendiri...

btw,, kenapa aku pilih rikiguen sebagai tempat untuk tengok daun musim luruh ni?? jawapan nya ialah...............kerana aku budak manual..... tahu apa itu budak manual?? budak yang kalau nak masak,, akan baca buku resipi berkali-kali, kalau nak beli baju, akan hantar gambar baju ke ramai orang untuk mitak pendapat, kalau nak makan kat restaurant, akan cari review kat internet, dan tak ketinggalan, kalau nak pergi melancong, akan search kat internet tempat-tempat yang cantik + lawa.... so, salah ke jadi budak manual?? tak salah pun... aku happy je selama ni.. hahaha...
2

JAPAN : SHIBAURASAI

amirul imran Tuesday, November 6, 2012 ,
AS-SALAM

ALHAMDULILLAH... berakhirlah sudah gakuensai selama 3 hari... fuhhhhh,, memang letih tahap dewa... nak tecabut tulang-tulang dan sendi-sendi aku ni.. hmmmmm... untuk korang yang tak tahu gakuensai tu ape,, jangan salah faham plak biler tengok gambar kat atas... mesti korang ingat gakuensai tu maksudnya Halloween kan??? hehehe.. malangnya korang salah... gakuensai ni macam hari terbuka sekolah... so,, gakuensai kat sekolah aku namanya, ShibauraSai sebab sekolah aku bernama Shibaura Institute of Technology... 

untuk gakuensai tahun ni,, pertama kali kitaorng kami bukak booth untuk jual makanan malaysia... antara makanan yang kitaorg jual; murtabak (¥390=RM16), mee kari (¥250=RM10), roti jala (¥250=RM10), kek batik (¥200=RM8) dan juga teh tarik (¥100=RM4)... 
 
Copyright 2010 . .