You Are Reading

2

JAPAN : SHIBAURASAI

amirul imran Tuesday, November 6, 2012 ,
AS-SALAM

ALHAMDULILLAH... berakhirlah sudah gakuensai selama 3 hari... fuhhhhh,, memang letih tahap dewa... nak tecabut tulang-tulang dan sendi-sendi aku ni.. hmmmmm... untuk korang yang tak tahu gakuensai tu ape,, jangan salah faham plak biler tengok gambar kat atas... mesti korang ingat gakuensai tu maksudnya Halloween kan??? hehehe.. malangnya korang salah... gakuensai ni macam hari terbuka sekolah... so,, gakuensai kat sekolah aku namanya, ShibauraSai sebab sekolah aku bernama Shibaura Institute of Technology... 

untuk gakuensai tahun ni,, pertama kali kitaorng kami bukak booth untuk jual makanan malaysia... antara makanan yang kitaorg jual; murtabak (¥390=RM16), mee kari (¥250=RM10), roti jala (¥250=RM10), kek batik (¥200=RM8) dan juga teh tarik (¥100=RM4)... 


perghhhh.. sambutan memang amat sangat menggalakkan coz hanya kitaorg je yang jual makanan selain makanan jepun... walaupun kari yang kitaorang buat sedikit pedas,, orang jepun tetap setia membeli.. ada yang beli berkali-kali dan ada juga yang beli kelima-lima makanan terus...hmmm.. yang paling laris, murtabak... muratabak saje, dah hampir 500 keping kitaorang dapat jual... mee kari plak, memang cepat habis.. teh tarik,, memang tak henti-henti kena tarik... unik katanya...

pasang hiasan kat khemah

syimma si kecik sedang memberi arahan.. dia ketua untuk hiasan



salah seorang pelanggan jepun


kawan-kawan juga datang

pelanggan beratur nak beli murtabak

pandangan dari atas

kawan-kawan yang setia sampai malam

budak yang hampir ku culik

pameran keretapi

melukis di udara

keyboard yang amat besar


gambar yang diaorang pegang ni,, memang nampak macam muka diaorang masing-masing,, tapi kalau korang tengok dekat-dekat, sebenarnya gambar tu bukan gambar muka diaorang.. pelik bukan??? nak tahu rahsianya?? ok,, caranya macam ni. first,, akan ada orang amek gambar muka kita.. then,, diorang tanya kita nak tema ape.. contohnya, aku pilih kucing... so,, kat rambut aku yang warna hitam ni, diaorang akan letak kucing hitam,, kat kulit aku yang putih ni, diaorang akan letak kucing putih.. bergitulah prosesnya.. hasil gabungan gambar-gambar kecik kucing, membentuk satu gambar besar muka aku... =)

setelah penat mengemas untuk hari terakhir



sekian sahaja untuk post kali ni.. nak tengok lagi banyak gambar?? sila tekan di sini..

2 kata-kata manis:

Has said...

Oit, imran kun, hisashiburi! Hehe. Pandai u all pilih menu, murtabak dan tehtarik...mmg nampak menarik pada org jepun...wakaru..wakaru... ;)

イムラン (IMRAN the fraxie) said...

@has sensei.

hehehe.. saikin, sibuk sket.. huhuhuhu... gakuensai, chou tanoshikatta... tapi letih.. (T.T)... btw,, murtabak tu, hisham punya resipi.. hehehe...

 
Copyright 2010 . .