Archives

4

JAPAN : SNOWBOARD @ RYUUOU SKI PARK

amirul imran Tuesday, February 19, 2013 , ,
as-salam

sebelum aku masuk ke topik yang sebenar,, aku nak perkenalkan kepada korang smua akan sorang kawan aku... dia ni memang rapat giler-giler dengan aku... hampir setiap masa dia akan bersama aku,, kecuali waktu tidur je.... maknanya,, aku bukak je mata dari tidur,, terus dia akan duduk rapat-rapat,, kadang-kadang,, aku tak sempat bukak selimut lagi,, dia dah masuk baring sebelah aku.. geli bukan??? tapi aku rasa,, korang semua pun ada kawan macam ni... kalau yang aku ni,, aku panggil dia MALAS.. tak tahu lah korang panggil dia ape... hmmm.. aku dah try macam-macam cara untuk elak,, tapi dia tetap datang... dia ni,, kalau datang time aku bukak facebook ke, time aku nak main game ke,, tak pe gak,, tapi tak... dia suka benor datang time aku baca buku... uishhhhh... bahaya-bahaya... korang tahu macam mana cara nak mitak dia lari dari kita?? =)
0

Bencana (The Calamity)

amirul imran Friday, February 1, 2013 ,
As-Salam
http://www.peakoilblues.org/blog/wp-content/uploads/2011/03/Desktop-Background.bmp


hari ni tak nak cakap panjang,, sebab tekak aku kering dek cuaca yang agak sejuk di sini... hehe.. amat poyo di situ kan?? haha.. tapi seriously,, tekak aku memang kering...  Jepun ni tak sama macam kat malaysia yang walaupun panas, tapi udara lembap.. kalau kat sini,, datang lah musim panas ke, musim sejuk ke, udara tetap kering,, sebab tu badan asyik gatal-gatal, lebih-lebih lagi ketika musim sejuk macam sekarang.. so, kalau tengok kitaorang selalu garu-garu badan tu,, jangan fikir yang badan kitaorang gatal-gatal sebab tak mandi plak,, tapi yang sebenarnya badan kitaorg gatal-gatal sebab kering.. hahaha.. 

ok lah, kali ni aku nak kongsi dengan korang semua berkenaan dengan tafsir surah Al-Qariah... aku belajar tafsir ni dekat masjid subuh tadi..

 
Copyright 2010 . .